Wie met een printer werkt heeft zo af en toe te maken met een storing of dat documenten niet goed worden geprint. Of je nu werkt met een HP, Samsung, Canon of Brother printer maakt niet uit. Het ligt vaak niet aan de printer maar aan de toner. De afdrukken zijn niet om aan te zien en vaak wordt er dan gedacht dat de printer vervangen moet worden omdat hij kapot is. Echter worden dit soort fouten zelden veroorzaakt door een defect in de printer maar door één of meerdere tonercartridges. Wat kan je doen om het probleem op te lossen?

Zoek het probleem

Voor alle merken printers zoals HP, Brother, Canon, en Samsung gelden dezelfde handelingen. Bedenk wanneer de problemen begonnen op te treden. Zijn de toners recentelijk vervangen? Geeft de printer allemaal blauwe vlekken of strepen op je document, vervang dan de Cyaan toner en kijk of het effect heeft. Het kan voorkomen dat je net een toner hebt vervangen maar dat er iets aan de hand is met de toner. Misschien zijn de toners die vervangen zijn van een slechte kwaliteit? Er zijn veel goedkope toners, geen origineel merk, die zo slecht zijn dat een printer er zelfs op kan vastlopen. Kies altijd voor een origineel merk om dit soort problemen te voorkomen. Als je je toners bij Inktentonervoordeel.nl koopt weet je dat je nooit te veel betaald voor een goed product en dat je mag uitgaan van een goede garantie bij problemen met een toner.

Diagnose pagina

Op elke printer zit een knop waarmee je een diagnose pagina kan uitdraaien. De test bestaat vaak uit enkele pagina’s met gekleurde blokken en lijnen waaruit je precies kan opmaken welke toner er wel of niet goed is. Verdenk je één van de toners haal hem dan uit de printer en bekijk de behuizing goed. Is er misschien sprake van lekkage? Kijk naar de groene rol aan de onderkant van de cartridge, deze hoort mooi egaal van kleur te zijn en mag geen strepen vertonen. Als je ziet dat de toner gebreken vertoont vervang hem dan voor een nieuwe. Je kan de defecte toner retourneren voor garantie. Op Inktentonervoordeel.nl kun je zien hoe je dit kan doen.

Ventileer de ruimte waarin de printer staat

De laserprinter is een belangrijk onderdeel van veel bedrijven. Deze printer laat ultra kleine deeltjes los in de ruimte die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Hier is niets aan te doen. Zeker in een ruimte waar veel afdrukken worden gemaakt is het van belang om goed te ventileren. Sommige mensen kiezen voor de goedkopere toners. Het beste is om in het apparaat de originele toners te gebruiken omdat deze echt voor dat specifieke apparaat gemaakt zijn. Koop je toners bij Inktentonervoordeel.nl. Je weet dan dat je nooit te veel betaald voor je toners en producten van kwaliteit koopt. Wij hebben alle toners op voorraad voor de merken: HP, Brother, Canon en Samsung.